keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Uppopaistaminen

Tänään oli pitkä päivä. Aloitamme uppopaistamisesta.
Mulle ja minun kaverille piti valmistaa "fish and chips" Ensin piti kuoritta perunaa ja pesta, leikata suikaleiksi ja sitten kuivattu. Myös kala saman teknologia kun perina mutta valmistimme myös taikina mihin laitamme kala ja sitten uppopaista. Valitettavasti paistinpannu oli varatty ja emme päättynyt se lopun mutta me valmistimme appelsiini kakku loppun ja autimme tyttöille lihapirakoita. 


Kerro työturvallisuudesta uppopaistettaessa.-
Öljyä tai rasvaa ei saa päästää ylikuumenemaan, sillä se syttyy palamaan. Veden kaataminen kuumaan rasvaan on vaarallista, koska äkisti kiehahtava vesi saa rasvan roiskumaan. Siksi rasvapalon sammuttaminen virheellisesti vedellä on erittäin vaarallista ja johtaa vain palon leviämiseen[1].
Käytettäessä öljyä tai rasvaa ruoanlaitossa täytyykin muistaa huolellinen valvonta ja varautua mahdollisiin tapaturmatilanteisiin.
Mikä on sopiva öljyn lämpötila friteeratessa?-
Öljyn lämpötila on tyypillisesti 175–190 °C



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti